Antreprenorii ar trebui sa gaaseasca noi piete de desfacere pentru business, intrucat piata locala pare suprasaturata pe anumite nise, si sa fie dispusi sa-si asume riscurile, la fel si bancile, care trebuie sa dea prioritate capitalului autohton, afirma Bogdan Neacsu, vicepresedinte Volksbank.

"Pentru o dezvoltare durabila trebuie sa dam prioritate capitalului autohton, iar lichiditatea suficienta din sistemul bancar nu face decat sa ajute intreprinzatorii romani. Trebuie sa gasim acele proiecte bancabile si sa ne asumam riscurile, banci si antreprenori, sa investim in resurse specializate. Totodata, este necesara gasirea unei noi piete de desfacere, piata locala pare suprasaturata pe anumite nise, e bine sa depasiti orizonturile Romaniei si ale Uniunii Europene si sa cautati alte piete de desfacere", a declarat Bogdan Neacsu, citat de Mediafax.

El a aratat ca in sistemul bancar exista in prezent suficienta lichiditate, de care economia reala trebuie sa profite, intrucat are ca efect reducerea costurilor pentru credite, "un lucru foarte binevenit". Bogdan Neacsu spune ca in acest an diferite segmente ale economiei au inceput sa-si revina sau au o performanta buna, precum agricultura, IT-ul sau transporturile si logistica.

"Am observat antreprenori care au gasit nise si apetitul de a-si asuma riscuri noi. Ne intereseaza ca dupa aceasta perioada sa ne redefinim rolul de intermediari in sistemul financiar si sa facilitam accesul la finantare. Rolul bancilor este sa ne orientam din nou catre clienti si sa facem ca IMM-urile sa gaseasca acele proiecte bancabile si sa vina sa le finantam", a spus Bogdan Neacsu. Oficialul Volksbank spune ca nivelul proiectelor care se incadreaza pentru finantare este foarte scazut in prezent, de circa 18%-20%.

Citeste si:
Chiar daca preia Bancpost, Banca Transilvania nu va 'exploda' pe bursa
Chiar daca preia Bancpost,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mercedes-Benz Vans lansează o campanie de sprijin pentru antreprenori
Setari Cookie-uri