Euroins Romania, parte de grupului bulgar Eurohold, a finalizat cea de-a doua etapa a cresterii de capital de 100 milioane de lei, operatiune in urma careia capitalul social al asiguratorului a ajuns la 220 milioane de lei, de la 120 milioane de lei inainte de majorare.

Euroins Romania a finalizat cea de-a doua etapa a maririi de capital programata pentru 2014, in conformitate cu decizia luata la Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie 2014. Astfel, marirea de capital in cele doua transe totalizeaza 20 de milioane de euro, arata Mediafax.

"Ca urmare a acestei operatiuni, capitalul social total al Euroins Romania depaseste valoarea de 220 de milioane de lei. Ultima marire de capital a avut loc in iunie, cu valoarea de 50 de milioane de lei", potrivit Euroins.

Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale. In 2013, potrivit datelor Eurohold, Euroins Romania a inregistrat subscrieri de 504,8 milioane de lei, in crestere cu 13,5% fata de anul precedent, compania plasandu-se in primele zece companii de asigurare dupa volumul subscrierilor.

Anul trecut, societatea a raportat pierderi de 19,8 milioane de lei, de la profit de 6,75 milioane de lei in 2012. "Aceasta a noua marire de capital realizata de cand Euroins Insurance Group (EIG) a preluat Euroins Romania in 2007 duce valoarea totala a investitiilor in subsidiara din Romania la aproape 70 de milioane de euro, plasand grupul financial din Bulgaria in top 5 cei mai mari investitori pe piata romaneasca a asigurarilor", se mai spune in comunicat.

Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 7,7% din capitalul social.

Shutterstock / analiza date pe monitor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri