Aegon Romania a inregistrat anul trecut o crestere de peste 50% a primelor, la aproape 50 milioane de lei, pe fondul vanzarilor de polite noi prin reteaua proprie si a Bancii Transilvania si preluarii portofoliului Eureko, a anuntat compania.

Din totalul subscrierilor, 75% au reprezentat prime destinate asigurarilor traditionale, restul fiind asigurari cu componenta investitionala. Portofoliul companiei in Romania a ajuns la peste 40.500 de polite la finele anului trecut. Totodata, numarul despagubirilor acordate clientilor in 2014 a fost de peste 4 ori mai mare decat in anul precedent, cresterea fiind efectul dezvoltarii accelerate inregistrate de companie in ultimul an. Grupul olandez Aegon a infiintat subsidiara din Romania la inceputul anului 2008, scrie Mediafax.

In ianuarie 2013, Aegon a anuntat ca va prelua activitatile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko Romania, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, si le va integra in operatiunile Aegon de pe piata locala. Subscrierile grupului olandez au crescut anul trecut cu 20% fata de 2013, ajungand la 8,6 miliarde de euro, iar profitul a urcat cu 38%, la 1,2 miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock / fisier cu eticheta "asigurari".

Citeste si:
Grupul financiar Banca Transilvania achizitioneaza Certinvest Pensii
Investitie in zona pensiilor...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Omer Tetik: Nu ne descurajeaza interesul scazut pentru Pilonul III