In cazul asigurarilor de viata traditionale, cresterea se ridica la 46%, pana la 24,48 de milioane de lei, fata de rezultatul inregistrat in primul semestru al anului trecut, de 16,74 milioane de lei. La nivelul asigurarilor de viata legate de fonduri de investitii (unit linked) cresterea a fost de 8,6%, pana la nivelul de 6,3 milioane de lei.

"Rezultatele din prima jumatate a anului ne demonstreaza ca am reusit sa pastram un ritm de crestere sanatos al business-ului din Romania si ramanem dedicati misiunii noastre de a-i ajuta pe romani sa isi asume responsabilitatea propriului viitor financiar. Strategia noastra de bancassurance a insemnat, in prima parte a anului, incheierea unui nou parteneriat si ne dorim ca, pana la finele anului, sa putem anunta un altul. Vom continua sa dezvoltam relatiile cu brokerii parteneri si, in acelasi timp, ramanem deschisi la oportunitatea unei noi achizitii in piata”, declara Sinziana Maioreanu (foto), CEO Aegon Romania.

La nivel global, Grupul Aegon a inregistrat in al doilea trimestru al anului 2015 venituri de 2,44 miliarde de euro, mai mari cu 18% fata de al doilea trimestru al anului 2014. In aceeasi perioada, grupul a raportat un profit brut de 549 de milioane de euro, in crestere cu 7% fata de perioada aprilie – iunie 2014. Acesta detine un surplus de capital de 1,5 miliarde de euro si anunta un dividend final de 12 eurocenti/actiune, in crestere fata de anul trecut.