Aegon Romania, companie de asigurari de viata, estimeaza pentru finalul acestui an o valoare cumulata a primelor brute subscrise de 90 milioane lei si tinteste atingerea unui profit operational de 15,7 milioane lei. In primul semestru, doar activitatea de bancassurance a generat aproximativ 40 milioane lei, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea plasamentelor realizate in primele sase luni din 2018 a atins pragul de 296 milioane lei, in crestere cu 15% fata de prima jumatate din 2017, cand se situase la 257 milioane lei. "In primul semestru al anului, ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania si Alpha Bank pe produsele de asigurare de viata din portofoliu", a declarat Sinziana Maioreanu, CEO al Aegon Romania.

Indemnizatiile pentru evenimentele asigurate au fost de 1,26 milioane lei, comparativ cu nivelul inregistrat in primul semestru din 2017, cand s-au platit daune de aproape 1 milion lei. Indemnizatiile pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate si anuitatile) s-au situat, in prima jumatate a anului, la aproape 3,1 milioane lei, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand valoarea raportata a fost de 4,05 milioane lei.

Aegon, concernul olandez de asigurari si pensii private din care face parte Aegon Romania, a perfectat recent vanzarea operatiunilor sale din Republica Ceha si Slovacia catre NN Group. La nivel international, Aegon a raportat cresteri pentru primul semestru al anului, atingand un venit net de 491 milioane euro. Marja de solvabilitate (Solvency II) a crescut cu 14% fata de finalul lui 2017, ajungand la 215%, pe baza majorarii fondurilor proprii.

Citeste si:
Aegon, crestere de 22% in 2018, pe asigurari de viata
Aegon, crestere de 22% in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Aegon: Romanii nu sunt pregatiti sa discute despre riscul de deces