Aegon Romania tinteste subscrieri de pana la 90 de mil. lei pana la finele anului

Aegon Romania, companie de asigurari de viata, estimeaza pentru finalul acestui an o valoare cumulata a primelor brute subscrise de 90 milioane lei si tinteste atingerea unui profit operational de 15,7 milioane lei. In primul semestru, doar activitatea de bancassurance a generat aproximativ 40 milioane lei, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea plasamentelor realizate in primele sase luni din 2018 a atins pragul de 296 milioane lei, in crestere cu 15% fata de prima jumatate din 2017, cand se situase la 257 milioane lei. "In primul semestru al anului, ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania si Alpha Bank pe produsele de asigurare de viata din portofoliu", a declarat Sinziana Maioreanu, CEO al Aegon Romania.

Indemnizatiile pentru evenimentele asigurate au fost de 1,26 milioane lei, comparativ cu nivelul inregistrat in primul semestru din 2017, cand s-au platit daune de aproape 1 milion lei. Indemnizatiile pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate si anuitatile) s-au situat, in prima jumatate a anului, la aproape 3,1 milioane lei, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand valoarea raportata a fost de 4,05 milioane lei.

Aegon, concernul olandez de asigurari si pensii private din care face parte Aegon Romania, a perfectat recent vanzarea operatiunilor sale din Republica Ceha si Slovacia catre NN Group. La nivel international, Aegon a raportat cresteri pentru primul semestru al anului, atingand un venit net de 491 milioane euro. Marja de solvabilitate (Solvency II) a crescut cu 14% fata de finalul lui 2017, ajungand la 215%, pe baza majorarii fondurilor proprii.

Citeste si:
Aegon: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de...
Aegon: 55% dintre români sunt...
Despre autor

Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri