6 Martie 2015

Noul Cod Fiscal, sub lupa: Schimbati-va mentalitatea si NU mai comiteti abuzuri



Noul Cod fiscal, dezbatut de antreprenori si specialisti in fiscalitate in cadrul Fiscal 360, conferinta organizata de wall-street.ro cu sprijinul Biris Goran si KPMG. Iata cum sunt percepute in mediul privat promisiunile Guvernului.

Felix Patrascanu, FAN Courier: Fiscul m-a privit ca pe un hot la inspectii

Felix Patrascanu, cofondatorul FAN Courier, considera ca Romania a ajuns in momentul in care, cel putin din punct de vedere fiscal, are un business plan, iar oamenii de afaceri sunt chemati in fiecare luna la discutii cu Guvernul pentru a-si discuta problemele. In relatia cu Fiscul, Patrascanu mentioneaza ca a fost privit ca "un hot care nu isi plateste toate darile catre stat".


Gabriel Biris: Antreprenorii isi vor pune curand intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business

Gabriel Biris, partener al casei de avocatura Biris Goran, a criticat dur ANAF in cadrul conferintei Fiscal 360, organizata de wall-street.ro, avertizand ca inspectorii fiscali nu respecta legea si forteaza contribuabilii corecti sa plateasca pretul pentru combaterea fraudei. Avocatul isi pune intrebarea daca ANAF nu este pe cale sa ajunga un grup infractional organizat. Exista riscul ca antreprenorii sa isi puna si ei intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business.


Emilian Trasnea, Farmexpert: Unele masuri fiscale nu sunt potrivite pentru stadiul de dezvoltare in care ne aflam

"Trebuie sa marturisesc ca in acea zi in care am vazut comunicatul de presa al domnului ministru (de Finante - n.r.), a fost precum m-as fi trezit dintr-un vis frumos in care o serie de lucruri bune ni se vor intampla, odata cu 2016, poate chiar din 2015. si ma intrebam de ce vin toate deodata asupra noastra", a declarat Emilian Trasnea, director financiar, Farmexpert.


Valentin Radu, Marketizator: Nu incurajam initiativele antreprenoriale din tehnologie

"Actualele reglementari pentru a exporta software sunt descurajante pentru a continua sa faci un business in Romania ce adreseaza piata internationala", apreciaza Valentin Radu, CEO, Marketizator. "Nu incurajam initiativele antreprenoriale bazate pe tehnologie, desi cele mai mari cresteri economice ale companiilor sunt din zona de tehnologie in vest. Noi nu avem nici macar un cadru prin care sa stimulam initiativa antreprenoriala, care mie mi se pare ca este motorul economic al unui stat", a afirmat Valentin Radu.


Ionut Dumitru, Consiliul Fiscal: Am destule indoieli ca avem intr-adevar o strategie fiscala in Romania

"Am destule indoieli ca exista intr-adevar o strategie fiscala, de faptul ca stim unde dorim sa ajungem si ca luam masurile potrivite pentru a ajunge acolo. Desi, suntem cu totii de acord ca avem nevoie de o reducere a fiscalitatii in Romania, mai ales in zona de TVA sau la contributii pentru asigurari sociale, trebuie sa analizam foarte bine acest parcurs, pentru ca nu te poti juca cu cifrele", apreciaza Ionut Dumitru, presedinte Consiliul Fiscal.


Ramona Jurubita, KPMG: Normele de aplicare ar trebui sa fie al doilea pas in reforma fiscala

"Toata lumea a salutat rescrierea celor doua coduri, cel de procedura fiscala si codul fiscal, in special datorita faptului ca au fost stranse practic intr-un singur document, ceea ce le face mult mai usor de gasit. Cu toate acestea, din experienta anilor trecuti este dificil de spus cat de sustenabile sunt", apreciaza Ramona Jurubita, partener coordonator servicii de asistenta fiscala, KPMG.




Citeste si