Proprietarul Bancpost si-a adancit pierderile in Romania

Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a inregistrat anul trecut o pierdere de 46,3 milioane de euro in Romania, dupa un rezultat negativ de 40,2 milioane de euro in 2013, pe fondul constituirii unor provizioane in valoare de 41,4 milioane de euro, potrivit datelor publicate de grupul elen.

Activele bancii elene in Romania se situau la sfarsitul anului trecut la 3,26 miliarde de euro, in scadere cu 15,5% fata de 3,85 miliarde de euro in decembrie anul anterior, se arata in raportul financiar al grupului. Veniturile operationale ale Eurobank in Romania au scazut anul trecut cu 81,5%, de la 202,2 milioane de euro la 37,3 milioane de euro, iar costurile operationale s-au redus cu 78,6%, la 27,5 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Soldul brut al creditelor a scazut cu 6%, de la 2,7 miliarde de euro in 2013 la 2,54 miliarde de euro, in timp ce portofoliul de depozite de pe piata romaneasca a urcat usor, de la 1,87 miliarde de euro, la aproape 1,88 miliarde de euro. La finele anului trecut, banca inregistra credite cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile in valoare de 800 milioane de euro, fata de 758 milioane de euro in decembrie 2013.

Eurobank a constituit in 2014 provizioane de 41,4 milioane de euro in Romania. Reteaua teritoriala de pe piata romaneasca a fost redusa de la 216 unitati la sfarsitul anului 2013 la 185 unitati la finele anului trecut. In decembrie 2014, grupul avea 2,553 angajati in Romania.

Eurobank, a treia mare institutie de credit din Grecia, a raportat o pierdere de 1,21 miliarde de euro pentru anul trecut, fata de un rezultat negativ de 1,15 miliarde de euro cu un an inainte. In Romania, Eurobank controleaza Bancpost (a zecea mare banca din Romania in functie de nivelul activelor), ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Citeste si:
Sprijin pentru turism: 750 de milioane de euro pentru salvarea...
Sprijin pentru turism:...

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri