"La bilantul finalului de an, rezultatele indica o crestere a primelor brute subscrise cu 3,56% pana la 581 milioane lei, cu exceptia asigurarilor RCA si riscuri financiare. In 2014, reducerea voluntara a expunerii pe cele doua clase a generat o scadere a primelor totale subscrise cu 0,98%. Valoarea primelor brute subscrise totale, inclusiv RCA si riscuri financiare, a atins 711 milioane lei", a declarat Francois Coste (foto dreapta), director general al Groupama Asigurari.

Potrivit datelor prezentate de Groupama, asiguratorul este lider pe linia de business Agro, cu o cota de piata de 26% si ocupa locul al doilea pe liniile Property si Casco, cu o cota de piata de 13,5% si respectiv 20%. "Linia asigurarilor non-viata a avut o contributie in totalul primelor brute subscrise de 667 milioane lei (-1,22% incluzand RCA si Riscuri Financiare), iar rezultatul tehnic net dupa comisionare a crescut cu 33% datorita imbunatatirii pe liniile de business Casco, RCA si Property", a spus Calin Matei (foto stanga), director general adjunct Groupama.

"Linia CASCO a inregistrat o crestere a primelor subscrise de +3,34% in 2014, Groupama consolidandu-si pozitia secunda intr-o piata aflata in scadere, cu o cota de piata de 20%. Pe linia Property, Groupama ocupa locul al 2-lea, cu o cota de piata de 13,5%. De asemenea, Groupama ocupa locul 1 pe linia asigurarilor agricole, cu rezultate satisfacatoare in ciuda unui an 2014 dificil din punct de vedere meteorologic", a mai spus Calin Matei.

Citeste si:

In opinia sa, asigurarile de sanatate si accidente au fost marcate de o dezvoltare puternica datorata dezvoltarii portofoliului de clienti corporate, avand ca rezultat cresterea subscrierilor pana la 11,3 milioane lei, cu 72% mai mult decat anul trecut. "Linia alte asigurari non-viata, transport, raspunderi civile si travel a inregistrat o crestere de + 12% a primelor subscrise, pana la 27,5 milioane lei", a spus reprezentantul Groupama.

Asigurarile de Viata au avut o contributie in totalul primelor brute subscrise de 43 milioane lei, in crestere cu 3% fata de 2013, peste media de crestere a pietei de 0,47%, iar rezultatul tehnic net dupa comisionare este conform nivelului planificat pentru 2014.