Bank of America, a doua mare institutie bancara din SUA in functie de active, a raportat un profit net de 3,36 miliarde dolari in primul trimestru, fata de un rezultat negativ de 276 milioane dolari in perioada similara a anului trecut, pe fondul costurilor in scadere, transmite MarketWatch.

Veniturile bancii au coborat cu 5,9% la 21,42 miliarde dolari, sub estimarile analistilor, care anticipau venituri de 21,51 miliarde dolari, scrie Mediafax.

Cheltuielile totale au scazut cu 29%, de la 22,24 miliarde dolari in primul trimestru al anului trecut la 15,7 miliarde dolari, in timp ce costurile pentru litigii s-au redus la 370 milioane dolari, fata de 6 miliarde dolari in primele trei luni din 2014.

Bank of America a folosit o parte din costurile pentru litigii provizionate in primul trimestru al anului trecut pentru a acoperi plata unei amenzi record de 16,7 miliarde dolari pentru inchiderea, in august 2014, a unei investigatii legate de incorectitudini in tranzactiile cu ipoteci.

De la declansarea crizei financiare globale in 2008, banca americana a inregistrat cheltuieli pentru litigii de peste 70 miliarde dolari, aproape dublu fata de costurile consemnate de institutia rivala JP Morgan, in valoare de aproximativ 36 miliarde dolari.

Donald Trump contrazice...
Citeste si: Trump contrazice planurile NASA de aselenizare

JP Morgan Chase&Co., cea mai mare banca din SUA, a anuntat marti cresterea profitului la 5,91 miliarde dolari in primul trimestru, de la 5,27 miliarde dolari in urma cu un an.

Sursa foto: Northfoto / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Deutsche Bank infiinteaza o "banca de rebuturi" de 50 mld. euro