In primul trimestru al anului trecut, BCR realizase un profit de un milion de lei, insa dupa un proces intens de curatare a bilantului care a presupus constituirea unor provizioane de 4,4 miliarde lei aferente creditelor neperformante scoase din bilant, banca a incheiat anul cu o pierdere de 2,8 miliarde lei. La sfarsitul lunii decembrie, BCR avea active de 61,62 miliarde lei, iar dupa primul trimestru al anului trecut se situau la 70,58 miliarde lei, potrivit Mediafax.

Banca Comerciala Romana a inregistrat in primele trei luni din acest an un profit operational de 392 milioane lei (88,1 milioane euro), cu 29% mai mic raportat la perioada similara a anului trecut, pe fondul unor venituri operationale mai mici, influentate de contributii reduse din derularea creditelor neperformante si partial compensate prin costuri mai mici, potrivit raportului financiar trimestrial.

Venitul operational s-a redus cu 18%, la 749,9 milioane lei (168,5 milioane euro), din cauza veniturilor din dobanzi care au scazut cu 20,8%, la 510,5 milioane lei (114,7 mil. euro) si a rezultatului net din tranzactionare mai mic cu 29,8%, ajungand la 61,9 milioane lei (13,9 mil. euro), pe fondul activitatii de tranzactionare mai reduse.

"Rezultatele financiare in primul trimestru al anului 2015 subliniaza faptul ca redresarea BCR a luat un avant puternic. (...) Pe masura ce reusim sa atingem obiectivele de eficientizare a costurilor si eliminare a riscurilor, dedicam din ce in ce mai multe resurse consolidarii retelei comerciale si relatiilor noastre cu clientii", a declarat intr-un comunicat Tomas Spurny, CEO BCR.