Tensiunile politice generate dupa anuntul DNA privind urmarirea lui Victor Ponta intr-un dosar de coruptie au afectat cursul de schimb si costurile de imprumut ale Romaniei in ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii.

BNR a anuntat vineri un curs de 4,4433 lei/euro, in crestere cu 0,21% fata de ziua anterioara. Deprecierea leului a continuat si in piata interbancara, unde, la ora 15:39, cursul ajunsese la 4,461 lei/euro, cea mai mare depreciere inregistrata in randul valutelor din pietele emergente, potrivit Bloomberg. In sedinta de joi, BNR anuntase un curs de 4,4336.

De asemenea, randamentul titlurilor de stat romanesti a crescut de la 1,749%, la 1,757%, foarte aproape de cel mai inalt nivel din ultimele cinci luni. “Situatia politica s-ar putea sa afecteze mai mult leul decat titlurile de stat. Moneda nationala ar putea sa treaca temporar peste nivelul de 4,5 lei/euro daca incertitudinea politica persista o perioada lunga de timp”, a declarat, pentru Bloomberg, Dan Bucsa, economist in cadrul UniCredit Bank.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.

Conform sursei citate, una dintre acuzatii se refera la faptul ca Victor Ponta ar fi emis mai multe facturi, fara a avea o baza legala, in baza unui contract incheiat intre firma sa de avocatura si cea a lui Dan Sova. Anchetatorii sustin ca, in realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare cu Sova.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri