"O banca, si cel putin CEC Bank, atunci cand are in fata un proiect integrat pe agricultura si nu numai cauta toate variantele posibile pentru a merge cu costurile cat mai jos, sa fie cat mai atractiva pentru ca vede valoarea adaugata a acelui proiect. O banca vrea sa finanteze ce este sanatos si bun. Noi credem insa in proiectele care au o crestere sustenabila, pas cu pas, si nu li se termina maine posibilitatile", a declarat Ramona Ivan (foto).

Declaratiile au fost realizate in cadrul conferintei AgriFinance, organizata de wall-street.ro.

"Stim bine, Comisia Europeana a creat si alte forme de sprijin. Daca in prima perioada de programare, cam pe toate statele membre, a cam fost o oarecare larghete si s-a zis: dam Granturi si cam atat, s-a dovedit ca nu neaparat un Grant si un imprumut bancar poate sa fie formula castigatoare. Suntem fericiti, deocamdata, daca vorbim de agricultura unde absortia (fondurilor europene - n.r.) arata foarte bine macar daca o comparam cu fondurile structurale. Ar fi bine, pentru ca anul acesta conteaza foarte mult, adica la final de septembrie cine nu a implementat 100% proiectele risca nu sa nu mai poata sa ia ultima transa, ci sa dea inapoi totul", a mai spus Ramona Ivan.

Ea a adaugat ca "cine porneste la drum pe astfel de proiecte, ar fi bine sa-l inceapa atunci cand sursele de finantare sunt complet definite si sa aiba putin capital. Adica indiferent cat de frumos arata proiectul, exista tot timpul un neprevazut. Trebuie sa ne pastram o doza de realism si capital care sa ne poate sustina in situatii nedorite", apreciaza managerul CEC Bank.