Bancile din Grecia raman inchise inca 2 zile

Bancile din Grecia raman inchise pentru cel putin inca 48 de ore, anunta surse din cadrul Ministerului de Finante, citate de Reuters.

Dimitris Mardas, secretar de Stat in Ministerul elen de Finante, s-a intalnit luni cu sefii principalelor banci elene. In cadrul intrevederii s-a stabilit ca bancile sa ramana inchise pana joi, cel mai devreme. Bancile din Grecia sunt inchise din 29 iunie, iar rretragerile de la bancomate sunt limitate la 60 de euro, in cadrul masurilor de control al capitalului impuse dupa intrarea economiei elene in incapacitate de plati, potrivit Mediafax.

Liderii zonei euro au ajuns, luni dimineata, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu intr-un pachet de crestere in valoare de 35 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro, a declarat premierul Alexis Tsipras.

"Acordul este dificil dar am evitat continuarea retragerilor activelor in strainatate. Am evitat un plan de strangulare financiara si de prabusire a sistemului bancar. In aceasta batalie dura, am reusit sa obtinem restructurarea datoriilor", a afirmat Tsipras.

Citeste si:
Grecia va primi urmatoarea transa de imprumut de 2 mld. euro
Grecia va primi urmatoarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri