Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a completat Consiliul de Administratie al Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) cu 2 membri, pe langa presedintele CA, respectiv analistul economic Adrian Mitroi si economistul Bogdan Dumitrescu, Ministerul de Finante urmand sa numeasca inca 2 membri.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara i-a numit miercuri pe cei doi membri, dar si pe Carmen Radu, fostul sef al Eureko Asigurari, in pozitia de presedinte al CA la Fondul de Garantare a Asiguratilor, noteaza Mediafax. "Pentru ocuparea celor trei pozitii in CA al FGA au fost depuse 21 de candidaturi, toate declarate eligibile, iar alegerea membrilor s-a facut prin vot exprimat pe buletine. Presedinte al Consiliului a fost numita Carmen Radu, ceilalti doi membri ai Consiliului de Administratie al FGA fiind domnul Adrian Mitroi (foto) si domnul Bogdan Dumitrescu", se arata intr-un comunicat al ASF.

Adrian Mitroi este lector universitar in cadrul ASE si analist economic, cu experienta academica si profesionala in banking de investitii si comercial, consultanta financiara si management. El a ocupat pozitia de director financiar executiv la Nextebank (2007-2014), director regional la Bancpost (2005-2006), precum si ofiter de investitii / economist sef in cadrul Fondului Romano-American de Investitii (1997-2002).

La randul sau, Dumitrescu este economist cu o experienta de 25 de ani in domeniul financiar-bancar si al asigurarilor, cu specializari in managementul riscului, al asigurarilor impotriva dezastrelor, al gestionarii riscurilor de catastrofe naturale, precum si al actuariatului.

El a fost CEO si fondator al companiei BJD Reinsurance Consulting LLC (New York, din 2009 pana in prezent), de Actuar Senior la Caisse Centrale de Réassurance CCR (Paris, 1997-2013) sau de Business Analyst la Van Breda Insurance & Reinsurance Brokers (Paris, 1993-1996).

Citeste si:
Mitroi: Inflatia si presiunea pe dobanzi vor fi noii jucatori pe piata
Adrian Mitroi: Inflatia si...

Carmen Radu are o experienta profesionala de peste 20 de ani in sectorul financiar-asigurari. Ea a ocupat pozitiile de director general si director general adjunct al Eureko Asigurari in perioada 2009-2014, director general adjunct al KD Life Asigurari in intervalul 2006-2007, se arata intr-un comunicat al ASF. Anterior, din 1995 pana in 2005, Radu a avut functia de director executiv al Sara Merkur.

FGA a fost constituit pe 27 iulie, fiind administrat de un Consiliu de administratie format din cinci membri, din care trei sunt desemnati de catre ASF, inclusiv presedintele, iar doi membri sunt numiti de catre Ministerul Finantelor Publice, procedura fiind in curs de desfasurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cum isi mai pot recupera asiguratii despagubirile de la Astra