Primele sase luni ale anului au adus pentru Gothaer Asigurari Reasigurari un volum de prime brute subscrise de 36,41 milioane lei, conturand un portofoliu selectiv subscris de asigurator, intr-o dinamica in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"In aceasta etapa de dezvoltare a companiei, pentru noi este esentiala performanta portofoliilor. La 6 luni 2015 rezultatul tehnic brut al companiei este pozitiv, ridicandu-se la peste 9 milioane lei, cu peste 50% fata de asteptarile pe care le aveam pentru prima parte a anului", declara Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

Liniile de asigurari care au adus performante imbunatatite sunt in special asigurarile agricole, asigurarile de garantii, dar si asigurarile auto CASCO, unde eforturile asiguratorului depuse in managementul portofoliilor sunt vizibile in rezultatele inregistrate. Performante in linie cu asteptarile au fost inregistrate si pe celelalte forme de asigurare.

"Vedem pozitiva evolutia Gothaer in Romania; nu este cel mai prielnic climat de crestere, dar rezultatele vor fi din ce in ce mai bune. Grupul Gothaer isi ofera intregul suport si know-how, contribuind cu tot ce este nevoie la dezvoltarea brandului Gothaer in Romania", declara Thomas Leicht (foto), presedintele consiliului de administratie al Gothaer Asigurari Reasigurari.

"Trebuie sa continuam in aceeasi directie pozitiva din perspectiva managementului portofoliilor tehnice si, in paralel, sa ne reluam ritmul de crestere necesar ajungerii la un nivel de maturitate si un volum al afacerilor care sa sustina absorbtia costurilor si daunalitatea estimata. Vrem sa atingem un echilibru optim intre nivelul primelor brute subscrise si performanta neta a portofoliilor", precizeaza Anca Babaneata.

Reamintim ca strategia de intrare pe piata asigurarilor din Romania a grupului Gothaer a fost bazata pe preluarea unei companii de talie mica, redirectionand un cost de achizitie ridicat al unui asigurator de talie medie in investitii intr-o platforma moderna, sustenabila, aliniata atat cerintelor grupului german, cat si unor standarde europene de calitate.

Asiguratorul se afla in continuare in etapa de expansiune, nivelul investitiilor in dezvoltarea operatiunilor actuale, cat si in alinierea la standardele Solvency II, fiind notabil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri