Presedintele consiliului de supraveghere al Erste Group, Friedrich Rodler, a subliniat faptul ca prin prelungirea in avans a mandatului lui Treichl consiliul de supraveghere a dorit sa se asigure ca banca va continua parcursul de succes intr-un mediu competitiv vesnic in schimbare si sub o presiune constanta din partea reglementarilor, se arata intr-un comunicat al bancii austriece, potrivit Mediafax.

"Sunt foarte fericit ca domnul Treichl a acceptat sa ramana in aceasta functie. In special in ultimii cativa ani a dovedit cat de important este sa avem decizii clare, o strategie aplicata in mod consistent, iar compania sa se adapteze in mod constant la noi cereri din partea clientilor", a adaugat Rodler. Noul mandat al lui Andreas Treichl se va incheia pe 30 iunie 2020.

Grupul austriac Erste a inregistrat in al doilea trimestru un profit de 261,4 milioane euro, in crestere cu 16% fata de primele trei luni, astfel ca dupa primul semestru a ajuns la 487,2 milioane euro, de la o pierdere de aproape 1 miliard euro la 6 luni 2014, prin diminuarea costurilor de risc.

Activele Erste au urcat cu 0,6% fata de sfarsitul anului trecut, de la 196,3 miliarde euro la 197,5 miliarde euro. Erste Group este actionarul majoritar al BCR, cea mai mare banca din Romania, care a inregistrat in primul semestru un profit net de 603,4 milioane lei (135,7 mil. euro), de la pierderi de 276 milioane lei in S1 2014, dupa ce costurile cu provizioanele s-au redus de la 1,3 miliarde lei la 26,2 milioane lei, pe fondul curatarii portofoliului.

Sursa foto: Mediafax Foto