Omniasig a platit despagubiri de 5,5 mil. euro in urma accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol

Omniasig Vienna Insurance Group a achitat suma de 5,5 milioane euro pentru inlocuirea aeronavei distruse in urma tragicului accident aviatic survenit la 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din judetul Constanta, precum si pentru toate despagubirile datorate urmasilor legali ai membrilor echipajului.

Omniasig VIG a platit deja suma necesara achizitionarii noului aparat de zbor, ce va reintra in scurt timp in operarea serviciului aeromedical SMURD pentru reluarea misiunile de salvare. Despagubirea s-a facut in baza politei de asigurare de aviatie pentru riscurile CASCO, raspundere civila fata de terti si accidente persoane, polita incheiata de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne, in cadrul dosarului de dauna deschis ca urmare a producerii accidentului.

Omniasig Vienna Insurance Group s-a clasat in 2014 pe locul al doilea in topul companiilor de asigurari generale din Romania, avand indicatorii de solvabilitate si lichiditate la nivele superioare si sigure. Astfel, capitalul social al companiei este in valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibila este de 227.094.919 lei (in conditiile in care marja de solvabilitate minima impusa de lege este de 138.450.708 lei), gradul de solvabilitate este de 164% si coeficientul de lichiditate de 1,69.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre principalii experti pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est si este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari.

Citeste si:
Dosarul prabusirii elicopterului SMURD in lacul Siutghiol, clasat
Dosarul prabusirii...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...
Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri