Proiectul de lege are un singur articol, care prevede abrogarea articolului 120 din OUG 99/2006, prin care contractele de credit erau considerate titluri executorii.

"Avem exemplu de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, care a stabilit ca debitorii care sunt executati silit de catre banci ar trebui sa aiba dreptul sa atace cu apel decizia de incuviintare a instantei daca in contractul de credit exista posibile clauze abuzive", a spus, in timpul dezbaterilor din plen, senatorul Cristiana Anghel.

"Mii de oameni au fost evacuati din locuintele lor in urma unor executari silite demarate de banci sau de colectori de creante (acestia din urma fiintand si functionand ilegal), fara sa li se fi dat sansa unei opozitii sau a unui apel la hotararea judecatorului de incuviintare a executarii silite si fara sa li se fi dat sansa de a se pune sub protectia tribunalului, asa cum se intampla in majoritatea Uniunii Europene", se arata in expunerea de motive.

Citeste si:

Senatorii au adoptat proiectul cu 61 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si sapte abtineri.

Senatul a fost prima Camera sesizata, proiectul urmand sa fie transmis spre dezbatere Camerei Deputatilor, care este for decizional.