Erste ameninta ca renunta la un deal in Ungaria, din cauza taxei bancare

Erste Group va renunta la vanzarea unui pachet de 15% din subsidiara maghiara, daca statul ungar nu va onora un acord semnat in februarie cu Erste si BERD, ce prevedea micsorarea taxei bancare.

Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group, a avertizat ca banca se va retrage din tranzactia ce prevedea vanzarea unui pachet de actiuni din Erste Bank Ungaria catre statul maghiar, daca guvernul Orban nu va fi de acord sa reduca taxa bancara incepand cu anul 2016. Banca Nationala a Ungariei a cerut Guvernului sa conditioneze reducerea taxei de o relaxare a conditiilor de creditare din partea Erste, insa austriecii nu sunt de acord cu acest lucru.

Treichl a mai anuntat saptamana trecuta ca banca va plati dividende dupa profitul semnificativ din trimestrul al treilea. “Vrem sa ne rasplatim actionari dupa un an care credem ca va fi destul de bun”, a mentionat seful Erste. Banca nu a platit dividende pentru anul 2014.

CEO-ul bancii austriece a estimat un nivel al dividendelor cuprins intre 40 si 50 de eurocenti. Actiunile Erste se tranzactionau marti la un pret de 28,25 euro pe Bursa din Viena si de 126 lei pe Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:
Explozia de cazuri COVID în Europa îi pune pe gânduri pe economiști
Explozia de cazuri COVID în...
Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri