Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) finalizeaza o investitie totala de 250 de milioane de euro in cele mai mari patru banci din Grecia, in cadrul eforturilor de consolidare a sectorului bancar elen.

In cadrul unui pachet financiar care sustine recapitalizarea celor patru banci, BERD investeste cate 65 de milioane de euro in Alpha Bank si Eurobank, 70 de milioane de euro in Piraeus Bank si 50 de milioane de euro in National Bank of Greece (NBG), se arata intr-un comunicat al institutiei financiare, potrivit Mediafax.

In calitate de actionar, BERD va juca un rol activ in special in probleme de guvernanta a bancilor. Aceasta este prima tranzactie a BERD in Grecia de cand a decis sa investeasca in aceasta tara, in mai 2015.

"Recapitalizarea bancilor elene este un pas esential pentru redresarea economiei Greciei. Completeaza un Memorandum de Intelegere dintre autoritatile elene si Comisia Europeana si sustine restructurarea economiei. Prin implicarea noastra ne demonstram angajamentul de a contribui la acest proces si vom juca un rol activ in calitate de actionar, astfel incat cele patru banci sa finanteze din nou economia reala", a declarat Nick Tesseyman, director general la BERD in domeniul institutiilor financiare.

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat luna trecuta ca cele mai mari patru banci din Grecia, prezente si in Romania, au un deficit de capital cumulat de 14,4 miliarde de euro, intr-un scenariu advers.

Cele patru banci elene au finalizat saptamana trecuta programe de majorare a capitalului prin schimburi de actiuni cu obligatiuni, efectuate cu investitori privati. In urma acestor programe, Eurobank si Alpha Bank au atras suficiente fonduri de la investitorii privati pentru a acoperi deficitul de capital.

NBG si Piraeus Bank, cele mai mari doua banci din Grecia, mai au nevoie de 5,7 miliarde de euro de la zona euro pentru recapitalizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri