„Tehnologia in domeniul bancar inseamna productivitate si competivitate mai mare pentru sistemul bancar” a adaugat Bituleanu, facand referire la institutiile care cer ca clientul sa se deplaseze la banca pentru a semna un contract, „cu pixul pe hartie”.

„Daca s-ar infiinta o structura de inovatie in domeniul bancar, coordonata chiar de un viceguvernator BNR, mi s-ar parea un bun castigat pentru sistemul bancar”, a completat seful Libra Internet Bank.

BNR este un factor important, depinde cat de mult este dispusa sa permita bancilor sa intre pe teritoriul inovatiei, pe partea de reglementare.

Institutiile statului care se ocupa de centralizarea datelor personale ar ajuta reformarea sistemului bancar daca ar permite accesarea datelor pe domenii securizate de catre banci. Inclusiv BNR ar trebui sa sprijine preocuparile inovatiei in banking, prin infiintarea unei divizii coordonate de un viceguvernator care sa gestioneze problemele tehnologice.

„Cand te duci cu proiecte inovatoare pe banking, in mod normal, discuti cu angajati a caror preocupare este managementul riscului, nu neaparat activitatea de inovatie. Interlocutorul tau nu este cel cu care ai vrea sa discuti proiectul tau, ar trebui sa fie unul care are interese oarecum similare cu ale tale. De aceea ar trebui construita o comunitate de inovatie in banking”, a explicat presedintele Libra Internet Bank.

Citeste si:

Bituleanu a mai declarat ca au existat discutii si initiative ale unor grupuri in privinta acestui aspect si ca exista intelegere de partea autoritatilor statului: „Cred ca vor accepta noile tehnologii”.

In privinta schimbarilor la nivel national, Bituleanu apreciaza ca domeniul educatiei si cel al infrastructurii sunt „ramase in urma” si Romania ar necesita reforme la nivelul celor doua. „Avem nevoie de o reforma a educatiei, in primul rand. Scoala nu a tinut pasul cu preocuparile tinerilor si nici dascalii, care nefiind bine platiti au migrat in alte domenii, lasand un gol in sistemul educational romanesc”.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.