"Programul Prima Casa s-a derulat fara intreruperi, astfel ca de la inceputul anului 2016 au fost acordate un numar de peste 1.500 garantii, cu o valoare totala a garantiilor acordate de peste 133 milioane lei. Media zilnica a solicitarilor de garantare in luna ianuarie 2016 se situeaza la cca 150, iar in ultima perioada s-au inregistrat peste 240 solicitari de garantare pe zi", arata Fondul, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

FNGCIMM a reactionat astfel la informatii transmise de Sinditatul Garantare, care in numele a 100 de angajati ai Fondului, din totalul de 160, a transmis o scrisoare deschisa presedintelui FNGCIMM, Silvia Ciornei, solicitandu-i demisia. In scrisoare, sindicatul arata ca prelungirea mandatului lui Ciornei, care expira la finele lunii februarie, ar echivala probabil cu "falimentul FNGCIMM".

Fondul mai arata ca in 2016 programul Prima Casa are un plafon total de garantare de 1,69 miliarde lei si ca toate bancile participante dispun de plafoane aprobate potrivit legii pentru acordarea de credite garantate.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock