Brokerii de asigurari estimeaza cresterea medie a tarifelor RCA la 22-24%

Piata de asigurari da semne de revenire dupa perioada dificila din criza, obseravandu-se cresteri pe CASCO si asigurari de sanatate, precum si interes mai mare pentru tipuri de polite care nu se vindeau in urma cu 3-4 ani, a spuss Antonio Souvannasouck, partener un al firmei de brokeraj.

"Piata e strans legata de cresterea economica si acest lucru se vede in ultimul an si jumatate si la persoane fizice si la firme. Multe firme alegeau varianta cea mai ieftina inainte, acum se orienteaza spre companii mai bine pozitionate. Si se uita si la alte tipuri de asigurari, linii de care nu discutam acum 3-4 ani din cauza lipsei de resurse", a spus el, scrie Mediafax.

Statistic, impactul cresterii economice incepe sa se reflecte in asigurari cu un decalaj de 6 luni, la piețele mature, dar in cazul Romaniei decalajul creste la 12-18 luni.

Antonio Souvannasouck considera ca piața de asigurari a suferit in ultimii ani mai ales din cauza pierderilor suferite de companii pe zona de RCA, iar actuala crestere a tarifelor este normala. ”In medie, brokerii estimeaza o crestere de 22-24% pe toate tipurile de autovehicule.E o crestere rezonabila, care reflecta tarifele mici practicate pana acum si care au dus la pierderea per ansamblu a pietei de asigurari in ultimii 10 ani.“

Asigest a ajuns la nivelul de 10 milioane de euro prime sub¬scrise anul trecut si si-a propus pentru 2016 un avans de minimum 15% al afacerilor, cu un ritm de 20% pe asigurari de sanatate si asigurari de raspundere.

Citeste si:
Sub 20% dintre locuinţe sunt asigurate printr-o poliţă de asigurare
România, la 44 de ani de la...

Sursa foto: Monkey Business Images/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri