Cu excepția domeniului RCA, rezultatele financiare ale Groupama în primele 9 luni ale anului 2023 evidențiază o expansiune de peste 25%, atingând un total de 1,22 miliarde lei. Această creștere semnificativă este în principal susținută de performanța remarcabilă în cadrul liniilor de business CASCO, Property, Asigurări pentru persoane și ssigurări de călătorie.

Valoarea totală a primelor brute subscrise de Groupama în primele 9 luni ale anului 2023 a atins 2,87 miliarde lei, în creștere cu peste 30% față de aceeași perioadă a anului 2022, cu un profit de 164 milioane lei.

Linia CASCO a avut o contribuție semnificativă la rezultatele totale, ajungând, în primele 9 luni ale anului 2023, la o creștere de aproximativ 28%. Linia asigurărilor de bunuri a înregistrat, de asemenea, o evoluție pozitivă, marcând o creștere de aproximativ 19%.

În 2023, Groupama a continuat să înregistreze o creștere a subscrierilor și pe linia RCA, asumată cu responsabilitate în procesul de normalizare a pieței și care confirmă preferința clienților pentru oferta Groupama, una care respectă principiul calității la un preț corect și care reflectă nivelul foarte ridicat al frecvenței daunelor comparativ cu media Europeană.

Totodată, rezultatele înregistrate pe linia asigurărilor de persoane, în primele 9 luni ale anului 2023, confirmă un interes în creștere al românilor pentru acest tip de asigurări și o mai mare deschidere către prevenirea riscurilor. Asigurările de sănătate au crescut cu aproximativ 33%, în timp ce asigurările de viață au atins și ele o creștere de peste 8%.

În ceea ce privește solvabilitatea, după primele 9 luni ale anului 2023, Groupama a înregistrat o valoare SCR de 150% și o valoare MCR de 295%, indicatori care confirmă soliditatea companiei, în linie cu obiectivele asumate.

Guvernul a prelungit plafonarea tarifelor RCA pentru încă șase luni

Guvernul a aprobat în ultima sa şedinţă prelungirea plafonării cu încă şase luni a poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023, la care se adaugă rata inflaţiei de maximum 6,8%, relatează Agerpres.

"E o decizie importantă pentru că România are un parc auto extrem de consistent. A plafonat pentru încă şase luni Executivul tarifele de primă practicate de către asigurători începând cu luna ianuarie 2024, însă asigurătorilor li se permite actualizarea preţurilor poliţelor cu rata inflaţiei, dar nu mai mult de 6,8%", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Conform unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, prin aplicarea acestei măsuri se combate "creşterea excesivă a preţurilor" şi este vizată stabilizarea graduală a pieţei de asigurări RCA.

Sursa foto: icochet64 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri