Capitalizarea de piaţă a grupului francez de produse de lux Hermes International SCA a depăşit-o vineri, pentru prima dată, pe cea a L'Oreal, producătorul genţilor Birkin, devenind astfel a doua cea mai valoroasă companie din indicele principal CAC 40, unde sunt incluse cele mai mari 40 de firme tranzacţionate la Bursa de Paris, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Veniturile solide raportate de Hermes au dus la creşterea cu 6,3% a acţiunilor, la un nivel record, în aceeaşi zi în care titlurile producătorului de cosmetice L'Oreal au scăzut, după actualizarea sub aşteptări a rezultatelor financiare.

Cu o capitalizare de piaţă de 230 miliarde de euro (248 miliarde de dolari), Hermes devine a doua cea mai valoroasă companie din indicele principal CAC 40, în urma rivalei LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, a cărei capitalizare bursieră depăşeşte 400 miliarde de euro.

Vineri, capitalizarea de piaţă a L'Oreal a scăzut la 225 miliarde de euro, pe fondul dificultăţilor înregistrate în Asia.

Hermes sfidează un declin mai extins al pieţei produselor de lux şi raportează rezultate financiare solide. În ultimul trimestru din 2023, vânzările au urcat cu 17,5%, la 3,36 miliarde de euro, în creştere cu 17,5% la un curs de schimb constant, peste estimările analiştilor care mizau pe un avans de 14%.

În acest context, compania intenţionează să majoreze preţurile în acest an cu 8% până la 9% la nivel global, a anunţat vineri preşedintele Axel Dumas.

Una din cele mai performante companii din industria produselor de lux, Hermes este renumită pentru că îşi devansează rivalii atunci când condiţiile economice se deteriorează, graţie designului său clasic şi managementului atent al producţiei şi stocurilor, care ajută la menţinerea imaginii exclusiviste a mărcii.

Genţile produse de Hermes, precum celebrele Birkin, sunt accesibile numai celor mai bogaţi cumpărători, care în mod normal sunt mai imuni la condiţiile economice dificile.

Compania a precizat de asemenea că va plăti un bonus de 4.000 de euro pentru fiecare din cei 22.000 de angajaţi ai săi la nivel mondial.

Sursa foto: Shutterstock / testing

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri