Odată cu apariția digitalizării la începutul mileniului, Barbie și-a pierdut din atractivitate, iar vânzările au scăzut. Producătorul păpușii, Mattel, a reacționat punând accentul pe calitatea ei de model pentru copii, pe egalitatea de gen și diversitate. În prezent, Barbie reprezintă femeile puternice, încrederea în sine, incluziunea și noi perspective de carieră. Schimbarea de imagine i-a adus lui Barbie atenția pe care o merita din nou. Astfel, lumea era nerăbdătoare să vadă cum Margot Robbie și Ryan Gosling întruchipează pe marele ecran cuplul de vis Barbie și Ken.

Filmul include multe elemente cunoscute din lumea jucăriilor Barbie, iar acest lucru s-ar reflecta, probabil, și în portofoliul cuplului Barbie și Ken.În mod firesc, Barbie și Ken ar urma să investească mai întâi în acțiuni ale Mattel (MAT), deoarece fără compania americană de jucării ei nu ar fi luat naștere.

Imobiliare
Barbie și Ken au investit deja de mult timp în propria lor casă. "Casa de vis Barbie" face parte integrantă din multe lumi Barbie și este un accesoriu iconic al stilului de viață roz. Bineînțeles, o proprietate spațioasă este necesară pentru somnul de frumusețe, așa că această casă de păpuși cu dotări luxoase are mai multe etaje cu dormitoare, camere de zi, băi, bucătării, dressinguri și o zonă de piscină. Prin urmare, în portofoliul cuplului s-ar afla și acțiuni ale companiei de construcții Hochtief (HOT.DE), ale companiei imobiliare TAG Immobilien (TEG.DE) sau ale companiei de locuințe Vonovia (VNA.DE). Vila de vis este dotată cu funcții interactive, precum lifturi, lumină și efecte sonore, ceea ce indică predilecția lui Barbie și Ken pentru casele inteligente și controlul interactiv al casei. Acțiunile alarm.com (ALRM) și PHILIPS (PHIA.NV) ar completa această temă.

Mobilitate
Barbie și Ken au o flotă vastă în camera copiilor: se plimbă cu bicicleta, cu trotineta sau călătoresc în decapotabila lor Barbie Pink. The Dream car este o mașină sport elegantă de culoare roz, decapotabilă, care se manevrează prin telecomandă. Cuplul de vis este modern și este de mult timp susținător al mașinilor electrice. Prin urmare, alături de Tesla (TSLA), ei ar include probabil în portofoliul lor Volkswagen AG (VOW3.DE) și producătorul chinez de automobile BYD (01211.HK).

Fashion
Ce ar fi Barbie fără hainele ei? Probabil cel mai cunoscut raft de haine din camera copiilor dispune de un catalog imens de articole vestimentare, iar Barbie este întotdeauna perfect stilată pentru orice ocazie. Hainele de designer i se potrivesc la fel de bine ca ținutele pentru aventurile în aer liber. Barbie este mereu la modă și ar avea un succes enorm ca influencer cu ținuta zilei. La fel de importante în stilul “Barbiecore” sunt și accesoriile, cum ar fi bijuteriile, ceasurile, colierele și inelele. Prin urmare, portofoliul ar include și giganți din industrie precum Hennes & Mauritz (HM-B.ST), Christian Dior (CDI.PA), Hermès (RMS.PA) și Zalando (ZAL.DE)

Sport
Barbie și Ken reprezintă un stil de viață sănătos și activ, ceea ce se reflectă și în interpretarea lui Margot Robbie și Ryan Gosling pe marele ecran. În ciuda faptului că Mattel a contracarat obsesia pentru silueta foarte slabă, care a fost mult timp asociată cu păpușa producătorului, nu este nimic în neregulă cu o viață de zi cu zi sănătoasă, cu multă mișcare și antrenamente. Acțiunile Nike (NKE), Peloton (PTON) și Adidas (ADS.DE) ar fi potrivite pentru această temă.

Călătorii
Barbie leagă culturi și călătorește în jurul lumii. Atunci când nu stă acasă, ea optează pentru soluții de călătorie sustenabile, pentru a-și minimiza amprenta ecologică. Navighează pe oceane cu barca ei Barbie și rezervă cazări prin Airbnb (ABNB), Booking.com (BKNG) sau Marriott (MAR).

Gadgeturi
Barbie este mereu în pas cu moda și, împreună cu Ken, au toate dispozitivele și gadgeturile la modă. Ei își produc conținutul canalelor lor de social media și fac cumpărături online. Portofoliul lor ar reflecta acest lucru cu acțiuni ale Apple (AAPL), Netflix (NFLX) și Alphabet (GOOG).

Și pentru că se așteaptă ca lansarea filmului Barbie să stimuleze semnificativ acțiunile companiei cinematografice Warner Bros. (WBD) acestea sunt, de asemenea, incluse în portofoliul lui Barbie și Ken.

Ben Laidler, strategul eToro's pentru piețele globale

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri