Buy Now Pay Later este un instrument de plată care nu mai reprezintă o noutate pentru multe piețe dezvoltate la nivel global. În România, soluția capătă din ce în ce mai multă atenție în ultimii ani, atrăgând recent inclusiv noi jucători internaționali pe piața locală pentru a oferi astfel de instrumente. Despre cum arată peisajul din România, în ceea ce privește Buy Now, Pay Later, au vorbit, în cadrul ecomTEAM 2023, Loredana Pipoș Lupescu, commercial director Revo Technologies, care oferă soluția Mokka, și Mihai Crîngașu, Senior Partner Success Manager TBI Bank.

Creșterea în popularitate a soluției se vede atât în numărul magazinelor online care o adoptă, cât și a clienților care apelează la aceste instrumente.

„Suntem în continuă creșterea în ceea ce privește Buy Now, Pay Later. Numărul comercianților care adoptă soluția oferită de TBI crește de la o zi la alta, dar și gradul de utilizare al acestui instrument de plată în rândul consumatorului final înregistrează o creștere accelerată în ultimul timp.”, precizează Mihai Crîngașu(foto).

„Nu cred că ar trebui să asociem cererea privind soluțiile de Buy Now, Pay Later(BNPL n.r.) cu nivelul ridicat al inflației. Nu are legătură cu inflația, soluția se potrivește și pentru țările în care inflația este scăzută sau moderată. Există un apetit ridicat pentru BNPL și va continua să crească. Vedem interes cam pentru toate industriile, portofoliul nostru este vast, conține industrii precum fashion, sănătate, mobilă etc.”, precizează Loredana Pipoș Lupescu(Foto).

Din datele pe care le au ambele companii, reiese faptul că BNPL funcționează deja pentru comercianți și ca un instrument de loializare al clienților, dar și ca un instrument ce impulsionează renunțarea la plata cu numerar.

„Rata clienților care au accesat anul acesta Mokka prima data și au optat apoi pentru achiziții repetate este undeva la 60%”, precizează reprezentanta Mokka.

„Soluția de Buy Now Pay Later pe care o oferim a devenit deja un instrument de loializare și un instrument care aduce clientul în zona de plată cu cardul, pentru că încă există o mare pondere de plăți cu numerar la livrare. Acest instrument vine și transformă plata la livrare într-o plată alternativă”, adaugă Mihai Crîngașu.

ecomTEAM 2023 este un eveniment realizat cu sprijinul următorilor parteneri și sponsori:

Main Partner: FAN Courier
Gold Partner: eMAG Marketplace
Silver Partners: Twispay, ING, HTTPOOL, Sameday, Gun Media, tbi Bank, Mokka, Invest HK, Cargus, MerchantPro, Innobyte, Limitless Agency, RTB House, DHL și Altex
Sponsors: Paysera și theMarketer

Sursa foto: FrankHH / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri