Luni, 25 martie, între orele 11.00 şi 13.00, va avea loc protestul membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour.

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaţilor Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Naţional Artima, Sindicatul Naţional Supeco, alături de Federaţia Sindicatelor din Comerţ, organizează o acţiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C.

Principalele solicitări sunt:

  • Acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă,
  • Acordarea primei de transport pentru angajaţii din toate formatele Carrefour,
  • Protestul va fi susţinut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creştere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. ”Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajaţi care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor şi funcţionarea zilnică a magazinelor. Aceşti angajaţi sunt plătiţi în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia”, susțin sindicatele.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" a luat fiinţă în 1990. Confederaţia este reprezentativă la nivel naţional, reuneşte 38 de federaţii sindicale la nivel de sector şi coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri