În ultimii ani, companiile au început să acorde o atenție deosebită implementării de programe menite să le ofere angajaților condițiile necesare pentru a fi sănătoși și mulțumiți de stiul lor de viață și, astfel, să aibă o mai mare eficiență la locul de muncă.

Pe fondul unui mediu de lucru solicitant, ce abundă în termene limită și obiective de atins, indicatori de eficiență de îndeplinit, bunăstarea corporativă (corporate wellbeing) a devenit, astfel, o țintă importantă de atins.

Conform studiului State of Workplace Wellbeing, efectuat de Gallup în peste 100 de țări, companiile care se implică în dezvoltarea programelor de wellbeing în folosul angajaților, au înregistrat o creștere, în medie, de 21% a productivității.

Mai mult, conform studiului The Business of Wellbeing: A Global perspective, realizat de Virgin Pulse Institute, s-a observat o scădere cu 27% a absenteismului în rândul angajaților companiilor care le oferă acestora programe de wellbeing.

Nu în ultimul rând, conform studiului The ROI of Employee Wellbeing (World Economic Forum), companiile care investesc în wellbeingul angajaților pot obține un ROI (return on investment) de până la 6 ori mai mare. Printre beneficiile identificate se numără scăderea costurilor asociate cu asistența medicală, reducerea absenteismului și a fluctuației personalului și creșterea productivității.

Companiile din România au început să deruleze astfel de programe ce au scopul de a îmbunătăți starea de bine a angajaților și de a crea un mediu de lucru pozitiv.

Pornind de la acest fapt, Bodyshape Transformation Center a lansat competiția Top Wellbeing Employer of the Year prin care își propune să descopere și să premieze companiile care acordă cea mai mare atenție stării de bine a angajaților și a comunității în care activează.

Companii cunoscute din România s-au înscris deja în competiție, pe site-ul www.bodyshapetransformation.com/top-wellbeing-employer/.

Pentru a fi eligibile pentru titlul de Top Wellbeing Employer of the Year, companiile aplicante trebuie să activeze pe teritoriul României, indiferent de domeniu de activitate, și să îndeplinească simultan următoarele criterii:
• Să fie societate comercială cu capital românesc sau străin
• Înființată sau înscrisă în România de cel puțin 3 ani
• Cu o echipă de minimum 10 angajați
• Cu flux constant de venituri cel puțin în ultimii 2 ani financiari (2020 și 2021)

"Prin competiția Top Wellbeing Employer of the Year, ne dorim să punem în lumină companiile care implementează cele mai bune practici de wellbeing fizic, mental și emoțional pentru angajații lor. Acestea au ca efect pozitiv nu doar starea de bine a angajaților, ci și productivitatea și eficiența organizației. Am avut ocazia să ne convingem de acest lucru în cei opt ani de activitate a Bodyshape Transformation Center, timp în care am comunicat cu clienții centrului nostru de transformare corporală, angajați ai marilor corporații, și am aflat ce impact pozitiv a avut, în viața lor profesională, faptul că fac sport și că au ajuns la un echilibru corp-minte-suflet obținut în urma antrenamentelor noastre", declară Irina Alionte, fondator al Bodyshape Transformation Center.

Perioada de înscriere are loc până la data de 7 august 2023.

Aplicațiile vor fi analizate de un juriu compus din domenii complementare mediului de business și de promovare a stilului de viață sănătos: Irina Alionte - fondator Bodyshape Transformation Centre, Andreea Marin - personalitate media, promotor al vieții sănătoase, Marius Ghenea - antreprenor în serie & Business-Angel, Larisa Iordache - campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică, Costin Tudor - CEO și fondator Undelucram.ro, Andrea Pintican - fondator Școala de HR și Dr. Cezar Amititeloaie - medic cardiolog și antreprenor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri