BT Securities, compania de brokeraj a grupului financiar Banca Transilvania si cel mai mare broker de retail din Romania, preia activitatea de investment banking a Capital Partners, cea mai importanta firma romaneasca independenta de consultanta in domeniul M&A si Corporate Finance.

Tranzactia consta in preluarea brandului si echipei Capital Partners, iar in noua formula, dupa parcurgerea pasilor legali, BT Securities va deveni BT Capital Partners, conform unui comunicat al companiei.

„Intrarea pe piata de investment banking reprezinta un moment-reper pentru Grupul Financiar Banca Transilvania deoarece ne faciliteaza completarea gamei de produse si servicii oferite clientilor din segmentul large corporate. Prin BT Capital Partners dorim sa oferim servicii financiare de top, specializate si complementare celor bancare, contribuind astfel inclusiv la finantarea economiei. Intentia noastra este de a combina platforma si experienta BT Securities si a Diviziei Corporate a bancii cu aria de expertiza a Capital Partners in zona de investment banking. Aceasta noua achizitie face parte din strategia Grupului Financiar Banca Transilvania de valorificare a oportunitatilor de crestere oferite de piata locala”, a declarat Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, (foto cover).

"BT Capital Partners se va focaliza pe companiile romanesti cu potential investitional si va contribui la consolidarea celui mai puternic pol financiar cu capital romanesc”, considera Doru Lionachescu (foto articol), Partener Principal si Presedinte al Capital Partners.

Grupul Financiar Banca Transilvania estimeaza ca tranzactia va fi finalizata la finalul lunii martie, urmand ca BT Capital Partners sa ofere firmelor asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, finantare si structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic.

Citeste si:
SIF Banat-Crisana cade la pace cu 23 de actionari
SIF Banat-Crisana cade la...

Capital Partners este o companie fondata acum 10 ani de Doru Lionachescu si de cativa parteneri. De la infiintare si pana in prezent, aceasta a intermediat tranzactii in valoare de peste 2 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si