In plus, institutiile de credit trebuie sa furnizeze ANAF si datele de identificare ale persoanelor care au drept de semnatura pentru conturile deschise.

Chiar daca aceasta obligatie a bancilor ar fi trebuit sa intre in vigoare de la inceputul anului, in primele 3 luni institutiile de credit au transmis catre ANAF doar informatii simplificate, astfel ca Fiscul a amanat pentru 1 iulie termenul, oferind astfel bancilor timp suplimentar pentru a-si adapta sistemele informatice noilor reglementari.

Anterior, bancile comunicau catre ANAF informatii despre cei care deschideau sau inchideau conturi, insa transmiterea acestor date se facea de doua ori pe luna sau la cerere.

Citeste si:

In plus, institutiile de credit au obligatia ca, la solicitarea ANAF, sa comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitarii, toate rulajele si/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum si informatiile si documentele privind operatiunile derulate prin respectivele conturi.

Persoanele fizice, juridice si orice alte entitati care au obligatia transmiterii de informatii catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului, transmit concomitent si pe acelasi format informatiile respective si catre ANAF.