Compania de tehnologii de plata Visa a publicat o serie de date conform carora romanii care au calatorit in strainatate au facut plati totale cu cardul de 5,3 miliarde lei (1,2 miliarde euro) in 2015, iar valoarea medie a unei plati a fost de 57 de euro (254 lei).

De la bancomatele din strainatate, romanii au retras numerar in valoare de peste 3 miliarde de lei, valoarea medie a unei retrageri
De asemenea, romanii au retras de la bancomate din strainatate numerar in valoare de peste 3 miliarde de lei, valoarea medie a une retrageri fiind de 182 euro (810 lei). Spre comparatie, strainii care vin in Romania platesc, in medie, cu cardul 53 de euro si retrag la bancomat suma medie de 155 de euro, releva datele Visa, conform News.ro

"Daca inainte romanii preferau sa vina cu valuta de acasa cand calatoreau in strainatate, acum tot mai multi dintre ei aleg sa plateasca direct cu cardul in magazine si sa retraga bani de la bancomate in tarile de destinatie atunci cand au nevoie de numerar", a afirmat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa Europe, citat intr-un comunicat al companiei.

Datele provin dintr-un studiu realizat de Visa la nivel mondial, privind tendintele si dezvoltarea turismului international. Studiul releva ca numarul gospodariilor care planifica cel putin o calatorie in strainatate in fiecare an va creste pana in 2025 cu 35%, la peste 280 de milioane, iar cheltuielile anuale pentru astfel de calatorii vor creste cu peste 50%, la 1.350 miliarde euro.

Sursa foto: A. and I. Kruk / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Clever: Platile cu cardul, 40% pe ridesharing. Cat e ponderea pe taxi?