Platile contactless au devenit foarte populare in Romania odata cu cresterea numarului de POS-uri care accepta astfel de carduri. La 80% din cele 27.000 de POS-uri ale Bancii Transilvania aflate la comercianti se pot face astfel de plati – cu cardul contactless si, mai nou, inclusiv cu bratarile contactless.

Cum functioneaza bratara contactless

  • Bratarile functioneaza ca un card bancar contactless, asa incat pentru platile de pana la 100 de lei nu este necesara introducerea PIN-ului;
  • Pot fi emise clientilor Bancii Transilvania care au card VISA de debit in lei sau, dupa caz, impreuna cu un astfel de card;
  • Clientii pot solicita o astfel de bratara in oricare dintre sucursalele si agentiile bancii;
  • Abonamentul lunar este de 3 lei / bratara;

"Banca Transilvania vine cu o premiera pe piata prin lansarea bratarilor contactless. Ne bucuram sa aducem clientilor nostri avantajele noilor tehnologii: rapiditate, mobilitate si simplificare. Este cel mai nou trend in randul platilor electronice, dar si un accesoriu de ultima generatie. Avem incredere ca va deveni cat de repede o moda. Moda bratarilor contactless BT", spune Gabriela Nistor, director general adjunct Retail Banking la Banca Transilvania.

Bratara contactless poate fi folosita si la festivalul Untold, care are loc in Cluj-Napoca, in 4 – 7 august, in locatiile Credit Point.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei banci din Romania, in functie de active. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: corporate, IMM si retail. BT are peste 7.300 de angajati, 550 de sedii si 2,2 milioane de clienti.