Banca Transilvania lanseaza sub sigla Visa un card de masa, destinat doar cumparaturilor alimentare si platii consumatiei la restaurantele din reteaua de parteneri ai bancii. Cardul de masa este contactless, dar indiferent de suma platita clientul trebuie sa introduca PIN-ul.

"Noul produs completeaza portofoliul de carduri BT si este un pas natural pentru banca, avand in vedere focusul sau pe digital, numarul semnificativ de clienti care primesc salariul la Banca Transilvania, precum si al celor care lucreaza cu BT pentru virarea salariilor angajatilor [...] Cardul de masa BT este contactless si poate fi folosit oriunde in Romania pentru plata cumparaturilor alimentare in cadrul retelei de magazine si restaurante partenere Bancii Transilvania", se arata in comunicatul bancii.

Pe langa tichetele de masa electronice emise de Sodexo, Edenred si UP Romania in parteneriat cu Mastercard, UniCredit Bank a lansat anul trecut primul card de masa din piata, tot sub sigla Visa.

Cum functioneaza cardul de masa de la Banca Transilvania

Ca in cazul tichetelor de masa electronice, angajatorul va alimenta lunar cardurile BT ale angajatilor cu suma echivalenta bonurilor de masa. Insa, spre deosebire de un card bancar obisnuit, banii de pe cardul de masa nu pot fi retrasi sau transferati.

De asemenea, fata de alte carduri bancare contactless sau tichetele de masa electronice, in cazul cardului de masa BT este necesara introducerea PIN-ului, indiferent de suma platita. Acest card este reinnoit automat la fiecare 3 ani si este primit direct de la angajator.

Banca precizeaza ca firmele care aleg sa foloseasca cardurile de masa au urmatoarele beneficii:

  • Facilitate fiscala prin scutirea de impozit pe profit pentru valoarea reprezentata de bonurile de masa;
  • Gestionare usoara si posibilitatea monitorizarii acestora
  • Operativitate: datorita reincarcarii cardului de masa, contravaloarea bonurilor de masa ajunge rapid la angajati
  • Costuri mici cu gestionarea distributiei sumelor.

La primire, cardul trebuie activat la unul dintre bancomantele Bancii Transilvania folosind codul de activare primit prin SMS, iar PIN-ul poate fi personalizat la ATM-urile BT.

Pentru clientii persoane fizice care au card de masa BT comisioanele de emitere/reemitere, adminstrare si plati sunt zero.

Clientii pot afla oricand suma disponibila pe cardul de masa prin intermediul bancomatelor Bancii Transilvania sau al robotului Livia de la BT, care ofera informatii prin Facebook Messenger, Skype sau telefonic (0264 308 028, *8028).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri