Societatile de asigurari autorizate sa vanda RCA sunt City Insurance, Carpatica Asig, Asirom VIG, Euroins Romania, Generali Romania, Groupama Asigurari, Allianz-Tiriac Asigurari, Omniasig VIG si Uniqa Asigurari. La anumite companii se constata un procent scazut de conformare cu prevederile legale, neconformarea afectand drepturile si interesele consumatorilor.

Am tinut cont in acest slide de doi indicatori: durata medie de solutionare a dosarelor de dauna (raportata la termenul maxim de 90 de zile de la data avizarii prevazut de Norma RCA) si durata medie de plata a dosarelor de dauna (10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat de asigurator).

In perioada semestrului doi din 2015 au fost deschise la societatile de asigurari RCA un numar de 116.585 dosare de dauna. Per ansamblu, la nivelul pietei RCA, durata medie de plata a dosarelor de dauna este de 19,33 zile / dosar, iar durata medie de solutionare a dosarelor de dauna a fost de 62,24 zile / dosar. Vezi in continuare situatia pe fiecare asigurator.

Vuk Vukmirovic / Shutterstock.com

Retail jobs


Te-ar putea interesa si:

Setari Cookie-uri