"Plafonul disponibil pentru acordarea de credite din surse externe este de peste 900 milioane euro (echivalent lei), acestea putand fi accesate in lei sau euro pe termene maxime de 12 ani, la costuri dintre cele mai avantajoase", a declarat presedintele-director general al CEC, Bank Radu Gratian Ghetea, citat intr-un comunicat al bancii.

Principalii finantatori externi ai CEC Bank sunt Banca Europeana de Investitii (BEI), Fondul European de Investitii (FEI) si Swiss Contribution. Din cele peste 250 de finantari acordate in primele luni ale anului, o pondere semnificativa o au creditele din surse BEI (circa 65%) si cele din instrumentul financiar JEREMIE (circa 30%).

Dincolo de banii necesari companiilor pentru dezvoltare sau pentru sustinerea activitatilor curente, CEC Bank urmareste si mentinerea si/sau crearea de locuri de munca sau sprijinirea tinerilor antreprenori si a tinerilor angajati. Astfel, in cadrul programului romano-elvetian au fost mentinute, doar in acest an, peste 750 de locuri de munca si au fost create peste 100 de noi slujbe.

Citeste si:

Banca de stat CEC Bank, a sasea banca din Romania dupa active, a incheiat anul 2015 cu un profit net de 10,99 milioane lei (2,5 milioane euro), in crestere cu 42% fata de nivelul inregistrat in anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor.

CEC Bank a pierdut anul trecut teren in favoarea concurentilor, cota de piata dupa active reducandu-se la 7,3% la finalul lui 2015, de la 7,7% la finalul anului precedent, arata datele BNR.

CEC Bank este detinuta integral de stat prin Ministerul Finantelor.