Negritoiu, ASF: Am incercat sa avem o crestere graduala a tarifelor RCA, dar nu am reusit in totalitate

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a incercat sa determine o crestere graduala a tarifelor RCA in ultimul an, dar nu a reusit in totalitate in acest lucru, in conditiile in care orice masura directa in piata de limitare a preturilor ar fi anticoncurentiala, a declarat, miercuri, presedintele ASF, Misu Negritoiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Reprezentantii transportatorilor rutieri au acuzat in mai multe randuri ASF ca a permis o crestere prea rapida a preturilor din vara anului trecut pana acum, conform News.ro.

Negritoiu sustine ca ASF a incercat sa tempereze acest avans al preturilor, dar a trebuit sa respecte principiile concurentei libere.
”Am incercat sa avem o crestere graduala a tarifelor RCA, dar nu am reusit in totalitate. ASF nu poate interveni direct in piata, ar fi fost o masura anticoncurentiala, nu puteam s-o facem singuri”, a spus Negritoiu.

Referitor la aplicarea de sanctiuni firmelor de asigurare pentru abateri, presedintele ASF a argumentat ca retragerea autorizatiei de functionare a unei firme ar fi avut un impact si mai mare asupra pietei decat cel de panp acum, pentru ca ar fi redus si mai mult competitia in piata.
Piata RCA este in prezent zguduita de falimente si de alte probleme inregistrate de principalii jucatori de pe piata. Companiile Astra si Carpatica Asig au intrat in faliment, iar City Insurance si Euroins se afla in diverse proceduri speciale impuse de catre ASF.

In urma intrarii in procedura de faliment a Carpatica Asig, masura anuntata recent de catre ASF, pe piata RCA raman doar opt jucatori: Euroins, City Insurance, Allianz-Tiriac, Generali, Asirom- Vienna Insurance Group, Omniasig - Vienna Insurance Group, Groupama si Uniqa

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri