ASF: Inghetarea tarifelor RCA pentru transportatori ar putea duce la o crestere a preturilor pentru persoanele fizice

Inghetarea tarifelor asigurarilor auto obligatorii RCA doar pentru transportatori ar putea determina o crestere a tarifelor pentru persoanele fizice, in contextul in care Guvernul a fost astazi de acord cu modificarea unui proiect de ordonanta in scopul inghetarii pretului politelor pentru o perioada de sase luni, a declarat, miercuri, presedintele ASF, Misu Negritoiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Guvernul a fost de acord cu modificarea proiectului proiectului de Ordonanta de Urgenta publicat recent de Ministerul Finantelor, acceptand sa inghete tarifele asigurarilor auto obligatorii (RCA) timp de sase luni, a declarat miercuri, pentru News.ro, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu, care a precizat ca transportatorii renunta la protestul din 15 septembrie, conform News.ro.

Presedintele ASF atrage insa atentia ca aceasta masura, daca este aplicata doar pentru transportatori, i-ar putea determina pe asiguratori sa creasca tarifele RCA pentru persoanele fizice.

”Exista riscul ca tarifele RCA, daca vor ramane inghetate pentru transportatori, sa creasca pentru persoanele fizice”, a afirmat Negritoiu.

Tarifele RCA vor fi inghetate, cel mai probabil, la nivelul din primul trimestru al anului trecut, iar perioada de sase luni poate fi prelungita, potrivit transportatorilor, care au cerut si demiterea lui Misu Negritoiu pentru modul in care a administrat aceasta piata.

Negritoiu, a declarat, miercuri, dupa audierea din Parlament, ca demisia este o optiune personala, pe care nu doreste sa o exercite, el fiind "foarte multumit" de activitatea sa din cadrul institutiei, iar solicitarile parlamentarilor sunt "exprimari de natura politica".

Sursa foto: Kichigin / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri