Acesta va prelua va prelua responsabilitatile de chief risk officer in BCR de la Jon Locke, anterior membru al board-ului responsabil pentru managementul riscului. Locke, cetatean britanic, a decis sa ocupe o pozitie executiva in cadrul unei companii din afara Erste Group, se arata intr-un comunicat al Erste Group.

"Am dori sa ii multumim lui Jon Locke (...) in mod special pentru recalibrarea generala a managementului riscului, intr-o perioada de transformari profunde pentru banca", a declarat directorul general al BCR, Sergiu Manea.

Potrivit acestuia, Bernhard Spalt este un manager “recunoscut” pentru chestiunile privitoare la managementul riscului in Erste Group si “cunoaste bine” Romania si BCR.

Citeste si:

Bernhard Spalt s-a alaturat Erste Group in 1991 si a detinut diverse pozitii de management in managementul operativ si strategic al riscului. Din 1999 in 2002 a fost responsabil pentru managementul creditelor neperformante in Cehia.

Dupa intoarcerea in Austria, a construit Directia de Management Strategic al Riscului, iar din 2006 pana in ianuarie 2012 a fost Chief Risk Officer al Erste Group. Din 2012 in 2015 a fost responsabil pentru managementul riscului ca membru al Boardului in Ungaria, inainte de a se alatura subsidiarei slovace, Slovenska sporitel'na in 2015.

Numirea sa este supusa aprobarilor autoritatilor de supraveghere relevante.