Dupa ce in urma cu un an Erste Group a numit pentru prima data un roman in functia de director general al BCR, pe Sergiu Manea, grupul austriac a decis sa aduca la controlul riscului din cadrul subsidiarei din Romania pe Bernhard Spalt, un bancher austriac cu state vechi in cadrul Erste, care il va inlocui pe Jon Locke, un britanc. Bernhard Spalt este cel care a construit, la inceputul anilor 2000, Directia de Management Strategic al Riscului din cadrul Erste.

Acesta va prelua va prelua responsabilitatile de chief risk officer in BCR de la Jon Locke, anterior membru al board-ului responsabil pentru managementul riscului. Locke, cetatean britanic, a decis sa ocupe o pozitie executiva in cadrul unei companii din afara Erste Group, se arata intr-un comunicat al Erste Group.

"Am dori sa ii multumim lui Jon Locke (...) in mod special pentru recalibrarea generala a managementului riscului, intr-o perioada de transformari profunde pentru banca", a declarat directorul general al BCR, Sergiu Manea.

Potrivit acestuia, Bernhard Spalt este un manager “recunoscut” pentru chestiunile privitoare la managementul riscului in Erste Group si “cunoaste bine” Romania si BCR.

Bernhard Spalt s-a alaturat Erste Group in 1991 si a detinut diverse pozitii de management in managementul operativ si strategic al riscului. Din 1999 in 2002 a fost responsabil pentru managementul creditelor neperformante in Cehia.

George, platforma bancara...
Citeste si: George, platforma bancara lansata de BCR, introduce platile mobile

Dupa intoarcerea in Austria, a construit Directia de Management Strategic al Riscului, iar din 2006 pana in ianuarie 2012 a fost Chief Risk Officer al Erste Group. Din 2012 in 2015 a fost responsabil pentru managementul riscului ca membru al Boardului in Ungaria, inainte de a se alatura subsidiarei slovace, Slovenska sporitel'na in 2015.

Numirea sa este supusa aprobarilor autoritatilor de supraveghere relevante.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
In Noaptea Muzeelor, BCR ofera educatie financiara gratuita