Patru companii de asigurari de pe piata romaneasca - Carpatica Asig, Forte Asigurari, City Insurance si Asirom - au un grad scazut de conformitate in raport cu drepturile si nevoile financiare ale consumatorilor acestora, arata datele publicate de catre Autotitatea de Supraveghere Financiara (ASF), pe baza unor indicatori calculati de institutie.

ASF a calculat, pe baza datelor la nivel de piata din primul semestru din acest an, trei indicatori de referinta pe plan international, si anume petitii/contracte, petitii/daune avizate si petitii favorabile/daune avizate, scrie News.ro.

"Valorile indicatorilor sub nivelul de referinta al pietei de 100% denota un grad bun de conformitate; indicatorii cu valori intre 100% si 200% denota un grad mediu de conformitate; indicatorii cu valori peste 200% denota un grad scazut de conformitate", a precizat ASF.

Calculele ASF pe baza primului indicator arata ca City Insurance, cu un nivel de 425%, si Forte Asigurari, cu 5324%, au un grad scazut de conformitate.

La al doilea indicator, cel privind petitiile raportate la numarul de daune avizate, patru companii aveau un grad scazut de conformitate: Carpatica Asig (224%), Asirom (340%), City Insurance (549%) si Forte Asigurari SA (2272%).

Citeste si:
Urmeaza iar dezastrul in RCA? Incasarile au scazut cu 19%
Incasarile din RCA ale...

La indicatorul petitii favorabile/daune avizate, aceleasi patru companii aveau cele mai slabe rezultate: Carpatica Asig (239%), Asirom (342%), City Insurance (687%) si Forte Asigurari (2592%).

Pe de alta parte, companiile care puncteaza cel mai bine la toti cei trei indicatori sunt Allianz-Tiriac, Groupama, Generali Romania, Omniasig si Uniqa Asigurari.

Datele au fost publicate in urma centralizarii si analizarii indicatorilor pentru primele zece societatile de asigurare care au inregistrat cele mai multe petitii la ASF.

Citeste si:
Are piata de asigurari din Romania din nou un lider cu "picioare de...
City Insurance, trece peste...

Sursa foto: BillionPhotos / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cat de repede se deteriorezeaza situatia din piata de asigurari RCA?