UniCredit va finanta IMM-urile din Romania cu bani de la un fond al BEI

Fondul European de Investitii (FEI), o divizie a Bancii Europene de Investitii (BEI), si UniCredit au semnat un contract pentru finantarea suplimentara cu 160 milioane euro a firmleor mici si mijlocii (IMM) din opt state europene, inclusiv din Romania, a anuntat joi banca.

“Bancile din Bosnia si Hertegovina si Serbia vor beneficia de sprijinul unei garantii oferite de FEI si sprijinita prin programul european de cercetare si inovare Horizon 2020, in timp ce contractele de garantie cu bancile grupului UniCredit din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania vor avea la baza sprijinul Planului de Investitii pentru Europa”, a precizat Unicredit, conform News.ro.

Fondul European de Investitii este o divizie a Bancii Europene de Investitii (BEI) si are rolul de a sprijini intreprinderile micro, mici si mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finantare. UniCredit, cea mai mare banca din Italia, avea in jur de 123.000 de angajati la finalul lunii septembrie. UniCredit este prezent pe piata din Romania prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Sursa foto: Shutterstock/ Melpomene


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri