Ministrul Finatelor, Viorel Stefan, a declarat, luni, la inceputul sedintei de Guvern, ca vor fi aprobate normele metodologice de implementare a programului ”Prima casa”, precizand ca plafonul pentru acest program pentru anul 2017 va fi stabilit la nivelul de 2,5 miliarde de lei.

”Propunerea mea vizeaza aprobarea plafonului pentru programul Prima casa pentru anul 2017 la nivel de 2,5 miliarde de le”, a anuntat Viorel Stefan, conform News.ro.

Ministrul Finantelor a mai spus ca, urmare a aparitiei Ordonantei Guvernului 97/2016 care modifica legea privind programul ”Prima casa”, face o serie de propuneri privind metodologia de transpunere in derulare a programului.

”Ele vizeaza reducerea birocratiei si directionarea programului in special pentru constructii noi si constructii consolidate”, a precizat ministrul.

Programul Prima Casa, prin care statul garanteaza credite destinate achizitiei sau constructiei de locuinte, a fost introdus in 2009, intr-un context in care piata imobiliara era blocata din cauza crizei financiare.

Programul "Investeste in...
Citeste si: Plafonul pentru programul "Investeste in tine", majorat de Guvern

Garantiile se acorda numai in lei, de catre finantatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat. De la inceputul anului 2016 pana la finalul lunii noiembrie au fost acordate prin acest program 32.747 garantii, in valoare totala de 3,1 miliarde lei, ceea ce inseamna credite de 6,2 miliarde lei.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Este legala vanzarea unui imobil cu plata pretului in ,,criptomonede"?