Ministrul Finantelor: Propun aprobarea plafonului pentru programul "Prima casa" pentru anul 2017 la 2,5 miliarde de lei

Ministrul Finatelor, Viorel Stefan, a declarat, luni, la inceputul sedintei de Guvern, ca vor fi aprobate normele metodologice de implementare a programului ”Prima casa”, precizand ca plafonul pentru acest program pentru anul 2017 va fi stabilit la nivelul de 2,5 miliarde de lei.

”Propunerea mea vizeaza aprobarea plafonului pentru programul Prima casa pentru anul 2017 la nivel de 2,5 miliarde de le”, a anuntat Viorel Stefan, conform News.ro.

Ministrul Finantelor a mai spus ca, urmare a aparitiei Ordonantei Guvernului 97/2016 care modifica legea privind programul ”Prima casa”, face o serie de propuneri privind metodologia de transpunere in derulare a programului.

”Ele vizeaza reducerea birocratiei si directionarea programului in special pentru constructii noi si constructii consolidate”, a precizat ministrul.

Programul Prima Casa, prin care statul garanteaza credite destinate achizitiei sau constructiei de locuinte, a fost introdus in 2009, intr-un context in care piata imobiliara era blocata din cauza crizei financiare.

Citeste si:
Cu Noua Casă te îndatorezi mai mult ca să plătești TVA de 19% statului
Cu Noua Casă te îndatorezi...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Garantiile se acorda numai in lei, de catre finantatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat. De la inceputul anului 2016 pana la finalul lunii noiembrie au fost acordate prin acest program 32.747 garantii, in valoare totala de 3,1 miliarde lei, ceea ce inseamna credite de 6,2 miliarde lei.

Sursa foto: Bignai /shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Setari Cookie-uri