Directiva PSD2 va moderniza piata muncii in domeniul bancar, in sensul ca, pe masura ce digitalizarea devine "a way of doing business", este clar ca trebuie sa construiesti alte tipuri de skill-uri pentru oamenii care lucreaza in banca, a declarat Sergiu Manea, presedintele executiv al BCR pentru wall-street.ro.

In contextul directivei revizuite a serviciilor de plata (PSD2), orice furnizor extern de servicii financiare se va putea conecta la sistemele bancilor, oferind clientilor produse cel putin similare cu ale bancilor, de la internet & mobile banking si pana la aplicatii de plati.

Seful BCR a precizat ca banca pe care o conduce se pregateste pentru aceasta directiva si este interesata de schimbarile pe care le va aduce. In ceea ce priveste reglementarea acesteia, Sergiu Manea a declarat ca trebuie realizata in urma unui proces atent desfasurat.

Vino la Future Banking sa intelegi cum va schimba directiva PSD2 ecosistemul bancar si de ce ne indreptam spre un sistem de tip open banking.

Business-ul bancilor din Romania este deja afectat de jucatori financiari din afara tarii, in contextul in care orice roman poate sa isi deschida, de exemplu, online un cont la o banca din Germania, isi poate primi cardul prin posta si, mai nou, aceeasi banca germana a inceput sa acorde si credite online, declara recent si Alexandru Bita, directorul diviziei de eBusiness in cadrul Libra Internet Bank.

Citeste si:
Ce castiguri mai aduc fondurile atasate unei asigurari unit-linked
Ce castig mai aduce o...

Revenind la exemplul bancii din Germania, Bita atrage atentia ca o institutie din afara Romaniei va putea dupa implementarea PSD2 nu doar sa ofere produse si servicii bancare oricarui cetatean din spatiul comunitar, cat si sa ii arate acestuia in propria aplicatie conturile de la alte banci si operatiunile pe care le-a realizat.


New PODCAST Alert << Future Banking >>

New PODCAST Alert << Future Banking >>

Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Amazon vrea sa iti platesti combustibilul prin comenzi vocale