Conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro este sustinuta de MoneyGram. Mastercard este Innovation partner iar BCR este technology enabler al evenimentului. Alpha Bank este partener pe zi iar sponsorii evenimentului sunt Citi Romania, Namirial Group, Patria Bank, EY Romania, APERO si 7Card.

Implementarea PSD 2 reprezinta o provocare serioasa pentru sistemul bancar. Reglementarile legislative si dezvoltarile tehnologice necesare pentru crearea unui ecosistem cat mai viabil, in ceea ce priveste buna desfasurarea a activitatii dintre banci si noii jucatori care vor aparea, sunt cele doua aspecte pe care se concentreaza sistemul financiar. George Anghel este de parere ca definirea cat mai rapida a unei interfete standard va usura desfasurarea procesului de implementare.

"Cred ca foarte important pentru piata locala va fi acel API ( Application Programming Interface). Atunci cand va fi definit, fiecare banca va intelege care este drumul pe care trebuie sa il parcurga. Cu cat mai repede vom avea acest API, bancile vor putea sa isi faca temele si vor sti ce implementari au de facut. Pentru unii poarte sa fie costisitor, pentru altii mai putin costisitor, important este ne intalnim toti in acest punct de mijloc", a completat George Anghel.

Citeste si:

Rodica Tuchila, director, coordonator al grupului de lucru pe digitalizare in cadrul Asociatiei Romane a bancilor a declarat, tot in cadrul conferintei Future Banking, ca atitudinea bancilor este deja proactive, iar pentru aceasta directiva, lucrurile au inceput deja sa se miste din timp.

Directiva PSD2 promite sa schimbe la fata banking-ul traditional, in contextul in care, daca vor respecta toate protocoalele privind securitatea autentificarilor si tranzactiilor, o serie de actori non-bancari vor putea sa acceseze sistemele bancilor traditionale si sa ofere mai departe servicii inovatoare clientilor.