George, platforma de banking digital lansata in Romania la sfarsitul lunii octombrie de catre BCR, are peste peste 100.000 de utilizatori, in fiecare zi fiind descarcata, in medie, de 3.000 de persoane, conform precizarilor facute de catre Cristian Mustata, sef departament strategie digitala BCR in cadrul unei conferinte de presa.

Tot in cadrul aceleasi conferinte au fost prezenti si Maurizio Polleto, Creative Manager and Managing Director George Labs si Isabella Frey, Group Owner George App, care au vorbit despre planurile de viitor ale platformei dar si performantele atinse pana in prezent.

"George a fost proiectat de hubul de inovatie de la Viena al Erste Group, cu aportul a 10-12 tineri IT-isti romani. Inainte de George am lucrat la o aplicatie care le dadea posibilitatea oamenilor sa vada soldul conturilor fara a se loga in mobile banking, deoarece datele ne aratau ca la fiecare 100 de logari in aplicatie, clientii faceau doar 5 tranzactii. Deci, de 95 de ori introduceau username si parola doar ca sa vada cati bani au in cont. La George am inceput sa lucram in 2012 si pentru ca am vrut sa facem ceva diferit una dintre conditii, pe langa mana libera in alegerea oamenilor si finantarea, a fost sa ni se dea posibilitatea de a lucra la dezvoltarea produsului timp de 3 ani fara interferente din partea bancii. In 2015, George a fost lansat cu succes in Austria", a declarat Maurizio Poletto.

Reprezentantul BCR a precizat, de asemenea, ca asteapta intrarea in vigoare a cerintelor obligatorii ale directivei europene PSD2 pentru a putea integra in platforma de digital banking George si conturile pe care utilizatorii le au la alte banci.

Grupul Erste isi propune, prin George, crearea primei platforme bancar paneuropene care sa ofere o gama completa de produse si servicii financiare. Platforma a fost lansata pana acum pe partre dintre cele 7 piete unde grupul este prezent: Austria, Republica Ceha, Slovacia si Romania. Croatia si Ungaria vor fi urmatoarele tari un George isi va face intrarea.

Citeste si:
Economist BCR: Alegerile anticipate ar elimina incertitudinea fiscala
Alegerile anticipate ar putea...

"George are 3,8 milioane de utilizatori. In ianuarie anul viitor vom atinge pragul de 4 milioane de utilizatori. Suntem extrem de entuziasmati, mai ales ca lucram constant la imbunatatirea platformei. In Austria se lucreaza la o interfata cu ajutorul careia George sa interactioneze cu Alexa, asistentul virtual dezvoltat de Amazon ", a precizat Isabella Frey

Cristian Mustata a readus in discutie functionalitatile platformei si cum este derulat procesul prin intermediul caruia clientii pot deveni utilizatori. precizand de asemenea ca functia de auto-completare a lui George (recunoaste ce cauti dupa cateva apasari de taste) este functionalitatea cea mai apreciata de utilizatori, iar din primul trimestru al anului viitor, clientii BCR vor efectua din George plati direct cu telefonul.

La nivel local, in jurul lui George a fost dezvoltat un intreg ecosistem digital, cu cont curent si card atasat, ce va putea fi contractat exclusiv online dupa 1 decembrie. Pana acum am testat intregul proces. Sunt cativa pasi care trebuie parcursi. In primul rand clientul trebuie sa-si scaneze buletinul, ulterior utilizatorul este rugat sa-si faca un fotografie de tip selfie. Sistemul face o comparatie intre poza de pe buletin si selfie. Daca sistemul spune ca totul e ok, clientul isi alege cardul si specifica care este locatia unde sa-i fie trimis acesta. Urmatorul pas este o discutie video cu un specialist BCR care verifica identitatea clientului. Urmeaza apoi generarea electronica a contractului, care va fi semnat si de client si de reprezentantul BCR prin semnatura calificata. Atunci incepe procesul de generare a contului, clientul primeste credentialele si acces in platforma, cardul urmand sa-i fie trimis prin Posta" Cristian Mustata, BCR

BCR are in total peste 1,2 milioane de clienti inrolati in platformele digitale, peste 400.000 dintre acestia utilizand versiunea pentru mobil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Dascălu, BCR: Ne așteptăm la o creștere economică de 3,5% în 2020
Setari Cookie-uri