George, platforma de online și mobile banking a BCR, a ajuns la 900.000 de utilizatori, în creștere cu 70% față de S1 2019, iar numărul de tranzacții a explodat, în timp ce jumătate din conturile curente din acest an au fost deschise în mediul digital pe platforma George.

Potrivit comunicatului transmis de BCR odată cu publicarea rezultatelor financiare, numărul de tranzacții prin George a crescut cu 130% în S1 2020 comparativ cu aceeași perioadă din 2019. De asemenea, a fost înregistată o creștere de peste 150% la accesarea de produse bancare în mediul digital, cel mai mare apetit fiind pentru contul George 100% online, care a ajuns la o pondere de 52% din totalul conturilor curente deschise în 2020.

Un alt produs digital realizat de BCR, platforma online Casa Mea, a fost deja utilizată pentru 44% din creditele ipotecare nou acordate. Aplicația Casa Mea App gestionează fluxul de documente pentru creditele ipotecare standard, simplificând procesul prin care un client accesează produsul de creditare.

”În ultimele luni, am sfătuit sute de mii de oameni; am acționat rapid, cu soluții digitale accelerate. Majoritatea operațiunilor bancare din sucursale pot fi realizate acum 100% online. Pentru a veni în sprijinul clienților, am făcut multă muncă de consultanță, om-la-om, continuând eforturile noastre de educație financiară și antreprenorială. Credem că avem oportunitatea de a crește, în ciuda volatilității vremurilor actuale, atât timp cât clienții sunt informați în mod corect, complet și corespunzător. Prin măsurile luate pentru susținerea creditării companiilor și prin soluțiile de amânare a plăților, am asistat și sprijinit companii care creează peste 200.000 de locuri de muncă. Rămânem deschiși pentru business, iar obiectivul nostru este să fim, în continuare, un partener financiar de încredere, pe termen lung, pentru toți clienții noștri”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

BCR a sfidat criza și a înregistrat un profit net de jumătate de miliard de lei (103,6 milioane euro) în primul semestru, față de o pierdere netă de 20,8 milioane de lei în perioada similara din 2019. Mai multe detalii despre indicatorii financiari ai BCR găsiți aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri