Influenta numerarului se diminueaza de la an la an, daca este sa ne raportam la evolutia tranzactiilor cu cardul realizate la POS. Numarul acestora a depasit 100 de milioane dupa primele 6 luni ale anului.

Numarul tranzactiilor cu cardul la POS-urile instalate in Romania a ajuns dupa primele 6 luni ale anului la 101 milioane, inregistrand o crestere de aproximativ 29% fata de primele 6 luni ale anului 2016 cand au fost inregistrate 75 de milioane de tranzactii de acest tip.

Valoarea tranzactiilor cu cardul la POS, dupa primele 6 luni ale anului 2017, a ajuns la aproximativ 28,3 miliarde de lei, o crestere de 29% fata de primele 6 luni ale anului trecut cand acestea insumau aproximativ 22 miliarde de lei.

Numarul cardurilor in circulatie a depasit cifra de 16 milioane dupa primele 6 luni ale acestui an, 12,359 milioane dintre acestea fiind active. Din totalul celor aflate in circulatie, 13,331 de milioane sunt de debit, iar 2,802 milioane sunt carduri cu functie de credit.

Sursa foto: By Rido / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri