Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana se va simti in randul mai multor industrii, respectiv cea a companiilor Fintech. Pentru a putea umple “golul” lasat de Brexit in acest sector, ministrii de finante ai UE vor organiza o intalnire pe aceasta tema.

Un procent semificativ al industriei Fintech din Uniunea Europeana este concentrat in Marea Britanie, care se pregateste sa paraseasca blocul comunitar in 2019, conform Reuters.com

Intr-o intalnire programata vineri in capitala Estoniei, ministrii de finante ai Uniunii Europene vor cauta solutii pentru a reusi sa faca batranul continent atractiv pentru companiile Fintech si sa le incurajeze pe cele existente sa se extinda peste granita, multe din acestea concentrandu-se doar la nivelul pietelor locale.

China detine suprematia in ceea ce priveste industria Fintech, cu o piata care a valorat, in 2015, peste 102 miliarde de dolari. Pe locul doi se afla U.S.A, cu o piata ce valoreaza peste 36$ milioane de dolari. Ambele piete “eclipseaza” industria Uniunii Europene care valoreaza doar 6 miliarde de dolari, iar cresterea inregistrata este mult mai lenta.
Ministrii europeni vor pune la cale o strategie prin care reglementarile sa devina cat mai flexibile pentru a favoriza startup-urile din aceasta industrie.

Chiar daca industria Fintech detine o bucata mica din lumea serviciilor financiare, startup-urile din acest domeniu au devenit competitori seriosi ai bancilor in ceea ce priveste consultanta financiara, platile online, imprumuturile sau creditele.

Citeste si:
Decalajul talentelor in IT, acoperit de un start-up din Ungaria
O scoala de programare...

Sursa foto: By artjazz / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Crowdfunding: Cum vrea UE sa reglementeze metoda de finantare