Dupa faza de proiect pilot inceputa in T4 2016, care a vizat creditarea online pentru circa 400 de clienti, ING Bank a lansat oficial marti creditul digital de nevoi personale al ING Bank. Produsul poate fi contractat 100% online datorita protocolului cu ANAF si a semnaturii electronice certificate, care inlocuieste semnatura fizica, avand aceeasi valoare legala. Valabilitatea certificatelor digitale este de 3 ani, iar acestea sunt emise de catre InfoCERT SPA Italia, una dintre cele mai mari companii emitente de certificate calificate din Europa si autoritate de certificare.

Potrivit unor surse din piata, pretul de baza pentru certificatul digital pe 3 ani este de 30-35 de euro, insa in cazul unor volume considerabile discountul poate depasi chiar si 70%.

De altfel, reprezentantii ING au precizat ca a fost incheiat un contract la nivel de grup cu infoCERT, ceea ce inseamna ca pretul individual al certificatului calificat este mult mai mic decat cel de lista.

Motivul pentru care ING Bank a ales totusi sa sustina costurile aferente semnaturii electronice tine de potentialul de a extinde procesele paperless, astfel incat in curand majoritatea produselor si serviciilor sa fie activate si tranzactionate utilizand semnatura electronica, fara a mai obliga clientul sa faca vreun drum la banca.

Sursa foto: Lukas Davidziuk_Shutterstock