Consiliul Concurentei, o noua investigatie pe piata de asigurari: Omniasig VIG, Generali si Aon Romania, in vizor

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile societatilor de asigurare Omniasig Vienna Insurance Group si Generali Romania, precum si la sediul companiei Aon Romania, in cadrul investigatiei avand ca obiect posibila incalcare a legislatiei nationale si a prevederilor Tratatului de Functionare a UE, potrivit autoritatii de concurenta.

"Inspectiile Consiliului Concurentei au fost efectuate in cadrul investigatiei avand ca obiect posibila incalcare a legislatiei nationale si a prevederilor Tratatului de Functionare a UE de catre Aon Romania Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L., Aon UK Limited, Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., Assicurazioni Generali S.p.A. United Kingdom Branch, Assicurazioni Generali S.p.A. si Omniasig Vienna Insurance Group S.A", se arata in comunicatul trimis de catre Consiliul Concurentei.

Autoritatea de concurenta suspecteaza o posibila impartire a pietei asigurarilor de aviatie la care ar fi participat aceste societati. Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

In actiunile sale, Consiliul Concurentei a fost asistat de Autoritatea de Concurenta si Piete din Marea Britanie (CMA), care a derulat procedura de solicitare de informatii la sediile companiilor din Marea Britanie, urmand sa transmit autoritatii romane informatiile primite pentru fi analizate.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate. Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii Concurentei.

Citeste si:
Electrica se revoltă după includerea pe "lista neagră" a...
Electrica se revoltă după...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: jdwfoto / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri