Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile societatilor de asigurare Omniasig Vienna Insurance Group si Generali Romania, precum si la sediul companiei Aon Romania, in cadrul investigatiei avand ca obiect posibila incalcare a legislatiei nationale si a prevederilor Tratatului de Functionare a UE, potrivit autoritatii de concurenta.

"Inspectiile Consiliului Concurentei au fost efectuate in cadrul investigatiei avand ca obiect posibila incalcare a legislatiei nationale si a prevederilor Tratatului de Functionare a UE de catre Aon Romania Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L., Aon UK Limited, Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., Assicurazioni Generali S.p.A. United Kingdom Branch, Assicurazioni Generali S.p.A. si Omniasig Vienna Insurance Group S.A", se arata in comunicatul trimis de catre Consiliul Concurentei.

Autoritatea de concurenta suspecteaza o posibila impartire a pietei asigurarilor de aviatie la care ar fi participat aceste societati. Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

In actiunile sale, Consiliul Concurentei a fost asistat de Autoritatea de Concurenta si Piete din Marea Britanie (CMA), care a derulat procedura de solicitare de informatii la sediile companiilor din Marea Britanie, urmand sa transmit autoritatii romane informatiile primite pentru fi analizate.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate. Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii Concurentei.

Sursa foto: jdwfoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri